BÆRUM BAD & VVS

TOTAL RENOVERING AV KJELLER ETASJE

Skrevet av

Bærum bad

FRA GAMMEL KJELLER TIL NYTT BAD, VASKEROM OG KJELLERSTUA

Vi ble kontaktet av kunden angående konvertering av et gammel kjeller til et nytt bad, vaskerom og kjellerstua. Størrelse på bad: 10 kvm, vaskerom på 5 kvm og kjellerstua på 30 kvm. Etter befaring så lagde vi et fullstendig pristilbud og et plan løsning som var praktisk og funksjonelt etter kundenes behov. Kunden takket ja til tilbudet og vi satt i gang med prosjektet i våren 2017.

Planløsning

Selvfølgelig fantes det begrensinger når det gjaldt baderoms løsninger. Det er på grunn av eksisterende røropplegget, men til slutt så fant vi en løsning som var optimalt. Huset var en del av rekkehus på undelstad i asker hvor vann tilførsel var felles med naboene. Det fantes ingen individuelt stoppekran. Vi måte løse dette problemet med en gang. Utfordring nr 2 var at kunden ønsket et større vindu i kjelleren, slik at det ble mer naturlig lys på badet.

Etter flere befaring så kom vi med følgende planløsning, kundenes ønsker ble tatt i betraktning. Stor eller liten bad, funksjonalitet bør være Alfa og Omega når du pusser opp badet. Vi hjalp kunden med hvordan de kunne få til et bedre lagringsplass, belysning, et nytt og moderne rør system og enda mer.

Valg av baderoms innredning og fliser
Før vi kunne sette i gang med total renovering, så var det viktig å klargjøre alle de små detaljene om prosjektet. Valg av fliser, baderoms innredning, dusj batteri, kran, servant osv.
Det er viktig å få levert ting på tida, ellers det kan oppstå forsinkelser som er helt unødvendig.

Vi har avtaler med forskjellige baderoms leverandører, i dette tilfelle brukte vi norfloor.
Kunden valgte micron fliser fra norfloor, slate 3 takdusj og abbi bianca servant. Vi har gode rabatter på fliser og baderoms innredning.

Planløsning 3d

Valg av baderoms innredning og fliser
Før vi kunne sette i gang med total renovering, så var det viktig å klargjøre alle de små detaljene om prosjektet. Valg av fliser, baderoms innredning, dusj batteri, kran, servant osv.
Det er viktig å få levert ting på tida, ellers det kan oppstå forsinkelser som er helt unødvendig.

Vi har avtaler med forskjellige baderoms leverandører, i dette tilfelle brukte vi norfloor.
Kunden valgte micron fliser fra norfloor, slate 3 takdusj og abbi bianca servant. Vi har gode rabatter på fliser og baderoms innredning.

Budsjett
Etter befaring sendte vi et pristilbud på hele jobben som bestå av konstruksjon av et helt nytt bad på 10 kvm, vaskerom på 5 kvm og kjeller stua på 30 kvm.
Kjellerstua: Varme i gulvet, ny parkett, ny gips med Sparkling og maling. 10 downlights og graving av kjeller etasjen. Vi ble enig om et budsjett på 950 000 kr, som var fastpris. Vi tilbyr alle kundene våre et fast pris.

Riving

Kunden ønsket varmekabler på gulvet, utskifting av eksiterende avløps rør og litt mer tak høyde. Eksisterende høyde var på 198cm. Du gjettet riktig, det er en stor utfordring med tanke på hvordan kanne vi fått til alt dette på en sånn lavt tak høyde?Det er kun en ting du kan gjøre i en sånn tilfelle.

Vi fjernet 20 kubikk meter med avfall fra dette prosjektet. Det tok 4 personer 5 dager å fjerne alt av betong, stein og avfall.

Å pigge gulvet. Du kommer ikke unna piggingen. Du må isolere gulvet før varmekabler kan legges ellers så mye av varmen går i tap. Gulvet var støpt med 10cm tykk betong og 20cm med stein. Vi fjernet 20 kubikk meter med avfall fra dette prosjektet. Det tok 4 personer 5 dager å fjerne alt av betong, stein og avfall.

En del graving

Konstruksjon
Tømrermesteren bygde konstruksjon etter planløsningen slik at rørleggeren og elektrikeren kunne trekke rør og kabler.
Rørleggeren koblet nye avløps rør, monterte sisternen og alt av røropplegg som var nødvendig. Vi koblet vv bereder midlertidig slik at kunden hadde tilgang til varmt van på bad i andre etasje og kjøkkenet.

Vi koblet vv bereder midlertidig slik at kunden hadde tilgang til varmt van på bad i andre etasje og kjøkkenet.

 

Nytt bad og vaskerom for en familie i ASKER

– Vi spurte venner og kjente om de kunne anbefale noen av håndverkerfirmaene de hadde brukt til oppussing da vi skulle bygge to nye bad i vår leilighet på Grønland, men det kunne faktisk ingen. Vi brukte derfor Google for å søke selv. Vi fant etterhvert to firmaer som vi ønsket tilbud fra. De Lilla var ett av disse og det vi valgte til slutt.

Fleksibiltet og grundighet

– Det var flere grunner til at vi valgte Østland Entreprenør. Tilbudet deres var svært detaljert, med hver lille ting spesifisert. Der hvor andre firmaer kun lot oss velge utstyr og innredning fra deres faste leverandører, kunne vi hos De Lilla velge alt selv. Dette gjorde at vi kunne finne akkurat det utstyret og flisene vi ønsket oss. Noen av varene fikk vi selv levert til vår leilighet, mens andre ble hentet av De Lilla. Dette fungerte over all forventning.

Fordelerskap ble montert på vaskerommet.

Kommunikasjon
– Vi ønsket at arbeidene skulle foregå mens vi var på ferie i utlandet. Det var derfor viktig for oss at vi kunne stole 100 % på firmaet. En ting vi satte veldig stor pris på var at Østland Entreprenør ga oss hyppige oppdateringer underveis på e-post. Vi avtalte til og med plasseringen av en koblingsluke underveis, mens vi var på reise.

 

Rørlegger monterte toalett cisterne inne veggen med membran rundt cisterne.

 

En hjelpsom prosjektleder
– Vi valgte noen store (60cm x 60cm) og tunge fliser som vi fikk levert nede på døra. Disse bar vår håndverker, Tomasz, selv opp til vår leilighet i 4. etasje. Etter at jobben var gjort hjalp Tomasz oss også med maling og sparkling av to vegger i stua, forsterking av hyllesystem i innendørs bod, samt montering av en ny lås til ytterdøra. Slik legger man merke til. Østland Entreprenør tok også den nødvendige kommunikasjonen med styret i borettslaget vårt, slik at vi ikke behøvde tenke på annet enn hvordan vi vill at badene skulle se ut. Styreleder i borettslaget har faktisk siden brukt De Lilla til totalrenovering av en utleieleilighet, så jeg regner med denne kommunikasjonen gikk bra.

Nytt sluk til vaskerom

 

Nytt sluk til badet og avløp rør til vaskemaskin.

– I tillegg til fleksibilitet, godt samarbeid og god kommunikasjon, satte vi pris på at Østland Entreprenør gjorde seg også ferdige til den tiden de hadde lovet og ryddet godt opp etter seg. Vi er i dag veldig godt fornøyde med resultatet og de to badene og anbefaler Østland Entreprenør til alle våre venner og bekjente.